Mitä sisustukseen tulee,
kannatan molempia ääripäitä

Sisustusmaailmassa uusi vuosi alkaa syksystä, ja sisustussyksy on juuri nyt vilkkaimmillaan. Me asumisen parissa työskentelevät toimittajat teemme kiireen vilkkaan eri medioihin juttuja sisustuksen uusista tuulista.

Sisustusmaailma on täynnä suloisia, suuria ristiriitaisuuksia: Ensinnäkin nämä trendit. Sisustuksesta kiinnostuneet haluavat aina tietää, mitkä ovat tulevat trendit. Ja trendiasiantuntijat kavahtavat sanaa trendi, eivät koskaan halua edes puhua trendeistä vaan mieluummin siitä, että nykyisin kun maapallo on pieni netin takia, kaikki on trendikästä ja ainoa asia mitä kannattaa kuunnella on oma maku.

Me suomalaiset sisustajat olemme nyt hulluina mustiin keittiöihin, tummiin seiniin, kalkkimaaleihin, vaneriin, tiettyihin huonekasveihin ja rottinkiin. Sohvillemme asettelemme syksyksi samettityynyjä. Haluamme luoda persoonallisen kodin. Ja silti samanlaisen kuin niillä sisustajilla, joiden blogeja seuraamme. Meillä on marmoria, greigeä ja paimentolaismattoja.

Tänä syksynä kohtaa kaksi erityisen kiinnostavaa, vastakkaista ja kannatettavaa trendiä. Toinen trendi on konmaritus ja kaikesta ylimääräisestä tavarasta eroon pyrkiminen. Kotiin jätetään vain iloa säteilevät esineet. Toinen trendi on se, että on jo muutama vuosi siirrytty pois palkistetyistä vaaleista skandityylisistä kodeista kohti runsaista sisustuksia ja lämpöisen boheemenja koteja. Sellaisessa kodissa on kamaa. Pienesineet kiehtovat, siitä kertoo muun muassa se, että japanilainen sisustusjätti Mujikin tuo popup-myymälän Habitareen.
Tavaraa karsitaan, tavara kiehtoo.
Tasapainoillaan siinä sitten.

(Kuva Anno.)